Mediakasvatusopintoihin liittyvä oppimistehtävä alkaa olla lopuillaan. Mutta tämä blogin kirjoittaminen on osoittautunut tosi hauskaksi. Enpä taida vielä lopettaa. Tännehän voisin selvitellä vaikka kesälomatekemiseni. En kyllä ole varma ketä ne kiinnostavat. En olisi osannut ajatella vielä ennen kesäkuun alkua, että minä, joka harkitsee kaikki pilkun paikat ja isot kirjaimet jopa puheessaan, julkaisisi yhtään mitään ja vielä ihan kaikille. Paikallislehteä voisi lukea noin 14 000 kuntalaista, mutta nettiin pääsee jokainen. Hurjaa!

Esimerkiksi äitini ei ymmärrä internetiä. Todellinen digitaalinen maahanmuuttaja (Marc Prensky, 2001)! Tai autoileva ajokortiton. Ei osaa ajaa, ei ymmärrä auton tekniikasta mitään, eikä oikein liikennesäännöistäkään. Erottaa kyllä oikean ja vasemman, mitä minä en tee. Täytyy vielä tarkentaa, että äitini ei aja oikeasti autoa.

<?xml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />

 

Oppimistehtävästä voin sanoa, että oppinut olen, ainakin jotain. Ja muutakin kuin nettiin julkaisemista. Ihan asiastakin, siis mediakasvatuksesta. Jos olisi voinut opiskeluajankohdan valita toisin, antoisampi aika olisi voinut olla silloin kun nuorisotila on auki. Olisi voinut heti kokeilla oppejaan käytäntöön. Meillä kun ei ole kesällä esim. leirejä. Tiina kertoo blogissaan, juutiti1.vuodatus.net, miten itse pystyi kesäleirillä soveltamaan teoriaa heti käytäntöön. Ja vielä valmis tuotoskin tuli kaiken päälle. Ja on kaikkien nähtävillä!

 

Tämän päiväinen paikallislehtemme käsitteli pääkirjoituksessaan mediaa. Otsikkona oli ” Mediaa oppimaan”. Lehteen pääsee tutustumaan osoitteessa verkkolehti.akaanseutu.fi. Bongasin heti alusta muutaman hyvin kuvaavan lauseen: ”Internet on nykyajan oopiumia kansalle. Järjestelmässä on hyvin paljon pahaa, mutta –anteeksi vain -vielä enemmän hyvää ja mahdollisuuksia.”( Akaan seutu, 19.6.08). Kannattaa käydä tsekkaamassa, mielestäni toimittaja oli päässyt asian ytimeen. Joku tietenkin on sitä mieltä, että toimittajalla kuuluukin olla positiivinen näkemys netistä ja muustakin mediasta, mutta olkoon tämä joku ihan vapaasti sitä mieltä.