Sunnuntain 8.6. Aamulehdessä oli artikkeli ”Netti ei korvaa lehteä sarjakuvan julkaisijana”.  Jutussa Kiroilevan siilin äiti, sarjakuvafinlandian voittanut Milla Paloniemi oli sitä mieltä, että ”lehdellä pääsee lähemmäs ihmistä, netti on kylmä”. Niinpä!

Enpä ole tullut pohtineeksi sarjakuvaa koskaan sen kummemmin. Mustavalkoinen mielipiteeni on ollut, että sarjakuva on sarjakuva, oli se sitten lehdessä tai netissä.  Mutta jutussa haastatellut asiantuntijat (Koljonen, Paloniemi ja Ahokoivu), kertoivat, että paperiversio ei välttämättä toimi netissä. Se voi olla epäselvä, netissä toimii pelkistetty tyyli. Netti ei siis korvaa paperista lehteä, ainakin sarjakuva tarvitsee sitä!

Koljosen mukaan on myös paikkoja joissa ei voi myydä nettisarjakuvaa, esim festarit.

Silmäni avautuivat sarjakuvankin hienouksille!

 

<?xml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />

 1629389.jpg

 

Kun nämä täysin vieraat ihmiset kertoivat lukevansa ja jopa pitävänsä omia blogeja tunsin outoa yhteenkuuluvuuden tunnetta. Täysin vieraat, mutta silti kuulumme samaan yhteisöön, blogistikkoihin (hieno tai aika kamala sana, keksin juuri!)

Kylmä, pelottava ja niin kaukainen ja hallitsematon vuorovaikutuksen kanava, mutta kuitenkin joka päivä läsnä minun elämässäni. Internet…